Florida – USA

Homosassa – Citrus County

Wij hopen je in 2023 te mogen verwelkomen op het prachtige TradeWinds Homosassa Marina Resort. Wij verheugen ons er op dat je net als wij zult ervaren, wat het TradeWinds Resort, Homosassa en de omgeving,  allemaal te bieden heeft. Het TradeWinds Homosassa Marina Resort vind je aan de westkust van Florida, gelegen aan de Homosassa rivier die een paar mijlen van een natuurlijke zoetwaterbron naar beneden in de Golf van Mexico stroomt. Een overvloed aan mogelijkheden voor vissen, varen, kajakken, duiken, snorkelen en zelfs scalloping. Voor de golfers zijn er in de nabije omgeving meerdere golfbanen van wereldklasse aanwezig, waaronder de beroemde World Woods-golfbaan.

Waarom Florida?

Zelfs in de winter is het er relatief warm te noemen en in de zomer heerst er een subtropisch klimaat. Het hele jaar door is Florida de ideale bestemming om optimaal te genieten van mooi weer.

Van de stranden aan de oost- en westkust, het subtropische moerasgebied van de Everglades in het zuiden van Florida, de onderwaterbronnen in Homosassa en omgeving…. In vier uur rijden kun je dan ook in een totaal andere omgeving zijn.

Liefhebbers van vogels kijken hun ogen uit in Florida. Andere dieren die je in de vrije natuur aan kunt treffen zijn kikkers, schildpadden, otters en allerlei vissoorten. Ook dolfijnen, zeekoeien en wasberen zul je volop aantreffen in Florida.

Vissen, het verveelt nooit. De spanning, ontspanning, de rust maar ook de soms spetterende actie. In Florida plenty mogelijkheden om met een ervaren ”Captain” een verzorgde In- of Offshore fishing trip te maken!

Veel mensen golfen in Florida vanwege het gunstige klimaat en de grote diversiteit en het aanbod qua golfbanen. Geen andere staat in de VS heeft meer golfbanen dan Florida. Buitenlandse golfers komen regelmatig terug, omdat de meeste golfbanen in Florida goed onderhouden en betaalbaar zijn en de kwaliteit hoog is. Golf liefhebber? Maak dan kennis met 3 prachtige golfbanen allemaal op nog geen half uur rijden van TradeWinds!

Shoppen in Florida gebeurt voornamelijk in overdekte winkelcentra (malls). Hierin vind je naast een aantal warenhuizen zoals Macy’s en JC Penny’s, ook foodcourts. Zo’n foodcourt is meestal gevestigd in een aparte vleugel van de mall en bestaat uit diverse eettentjes waar je heerlijk kunt lunchen. Een ander fenomeen dat je veel tegenkomt in Florida is de Outlet Mall. Dit is een winkelcentra met allemaal Outlet Stores van diverse merken. Outlet Stores bieden hun artikelen met een fikse korting aan.

Disney World, de grootste en meest bezochte amusements bestemming van Florida.

Old town Homosassa

Het historische oude Homosassa is een van de oudste vissersgemeenschappen van Florida. Het leven heeft zich hier altijd er geconcentreerd rond het water, de Homosassa rivier en de Golf van Mexico. Het is een amfibisch dorp waar boten net zo gewoon zijn als auto’s en vrachtwagens. De waterkant is altijd levendig met het komen en gaan bij iconische bars en bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld MacRae’s of Homosassa, de Atlanta Fishing Club en Monkey Island. Van vismarkten en ambachtelijke winkels tot legendarische restaurants, Homosassa heeft het onmiskenbare karakter en de smaak van de Florida Gulf Coast.

Sfeerimpressie.

Orlando

Heeft Orlando nog wel een introductie nodig? Orlando is immers wereldwijd bekend door de vele magische themaparken, zoals Walt Disney World in Florida, Universal Studio’s en Sea World. Deze grote speeltuin heeft echter ook andere trekpleisters, zoals circa 300 meren, perfect voor vissen of het maken van boottochten. Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want er zijn maar liefst 125 golfbanen binnen 45 minuten rijafstand van downtown Orlando. In de zogenaamde ‘outlets’ kunt u voor zeer aantrekkelijke prijzen kleding van bekende merken aanschaffen.

Crystal River

De plaats Crystal River ligt aan de Nature Coast van Florida. De Nature Coast telt volgens sommigen de mooiste stranden van het land én veel zoetwaterbronnen met een vrij constante temperatuur van 22,5 graden Celsius. De bronnen trekken van november t/m maart honderden zeekoeien, die de koudere zeewateren ontvluchten. In sommige springs zijn ook in de zomer zeekoeien te zien. In Crystal River (en het nabijgelegen Homosassa Springs) zijn organisaties die snorkel- en zwemexcursies met zeekoeien aanbieden.

Enkele van onze villa’s.

Enkele van onze villa’s.

Villa des Lunes

Plan de la Tour, Frankrijk

Villa des Lunes

Vrijstaande villa, 8 personen – 4 slaapkamers – mezzanine – 3 badkamers – privé zwembad van 5x10m. Volledig gerenoveerd 2021/2022.

Prijzen per week vanaf € 2.995,=

Maison Bambou

Plan de la Tour, Frankrijk

Maison Bambou

Geschakelde woning, 6 personen – 3 slaapkamers – 2 badkamers – zwembad 3x6m,  gedeeld met maison Laurier Rose. Nieuwbouw villa, oplevering Q1-2023.

Prijzen per week vanaf € 2.600,=

Maison Laurier Rose

Plan de la Tour, Frankrijk

Maison Laurier Rose

Geschakelde woning, 6 personen – 3 slaapkamers – 2 badkamers – zwembad 3x6m, gedeeld met maison Bambou. Nieuwbouw villa, oplevering Q1-2023.

Prijzen per week vanaf € 2.600,=

Enkele van onze villa’s.

Maison Bambou & Laurier Rose

Maison Bambou

Geschakelde woning (linkerzijde), 6 personen - 3 slaapkamers - 2 badkamers - zwembad 3x6m,  gedeeld met maison Laurier Rose. Nieuwbouw villa, opgeleverd januari 2024.

Kunnen we je helpen?

Via e-mail of chat helpen onze reisadviseurs je graag verder.
Liever even bellen? Ook dat is uiteraard mogelijk.

Kunnen we je helpen