Côte d’Azur – Frankrijk

Plan de la Tour – departement de Var

Le Plan de la Tour is een klein dorpje in de VAR, in de Provence van de Alpes-Côte d’Azur.

Dit charmante, Provençaalse dorpje in het hart van de heuvels is gelegen in de buurt van bekende plaatsen zoals Saint TropezGrimaudRamatuelle of Sainte Maxime.

Het is omgeven door dichte bossen van dennen, eiken en kastanjes. De mensen hier volgen een eenvoudige levensstijl en het dorp is weg van de drukte-drukte van het stadsleven. Le Plan de la Tour ligt in het hart van het Massif des Maures gebergte.

Saint-Tropez

Saint-Tropez is een van de bekendste badplaatsen van de Côte d’azur. Er wonen maar zo’n 6000 mensen in dit kustplaatsje, maar het wordt  jaarlijks bezocht door meer dan 5 miljoen toeristen. De stad heeft een sfeervolle jachthaven met leuke restaurantjes. Laat je bewonderen door de luxe schepen en jachten die in deze haven liggen. Daarnaast zijn er in de stad pittoreske winkeltjes, kleine straatjes en mooie pleinen.

Gelegen op een heuvel ligt het fort la Citadelle. Het fort, uit 1605, is vandaag de dag een museum wat bezocht kan worden. Vanaf het fort heb je een schitterend uitzicht over de stad en de Middellandse zee. Zeker een bezoekje waard dus!

Gorges du Verdon

Gelegen in het binnenland van Var, ligt Gorges du Verdon. Dit is een gigantische kloof met een lengte van 25 kilometer en rotswanden van wel 700 meter hoog.  Geen wonder dat deze kloof vaak de Europese grand Canyon wordt genoemd. Het kristalheldere water, de steile wanden en de diverse vegetatie maken het gebied een ideale bestemming voor wandellaars en natuurliefhebbers.

De Gorges du Verdon eindigt in het lac de Sainte-Croix. Dit stuwmeer kan worden gezien als de ingang voor de Gorges du Verdon. Bij dit meer zijn verschillende mogelijkheden om kano’s, kajakken, waterfietsen en motorbootjes te huren waarmee je door de kloof kan varen. Daarnaast kan je de kloof ook met de auto bewonderen. 

Ramatuelle

Ramatuelle ligt bovenop een heuveltop en de smalle straatjes liggen in een cirkel om het centrum heen. Het belangrijkste historische monument is de kerk de Notre Dame, die gebouwd werd in de 16e eeuw. De klokkentoren deed tevens dienst als uitzichtpost. Bij een bezoek aan Ramatuelle zal de auto buiten de stad geparkeerd moeten worden. Vanaf deze parkeerplaats heeft u een fantastisch uitzicht over de omliggende wijngaarden en het strand van Pampelonne met de hoge vuurtoren op Cap Camarat. Deze vuurtoren is de tweede hoogste in Frankrijk, maar kan helaas niet beklommen worden.

Ramatuelle is een echt centrum voor kunsten en ambachten en er zijn vele kleine galerietjes te bezoeken. De smalle steegjes en kleurige huizen, bedekt met geurig bloeiende Bougainville, vormen een schilderachtig decor om ontspannen doorheen te slenteren. In de zomer komen vele muziekliefhebbers naar Ramatuelle voor de muziekfestivals zoals het klassieke muziekfestival en “Jazz à Ramatuelle” in augustus.

Ramatuelle staat met name bekend om het beroemde strand van Pampelonne.  Dit fijne zandstrand is maar liefst vijf kilometer lang en heeft kristalhelder water en vele kreekjes en inhammen. Het strekt zich uit van de Cap Pinet tot aan de Cap Camerat. Op het strand zijn meer dan 25 strandtentjes te vinden, waaronder het mondaine Tahiti Plage en Club 55. Het strand van Pampelonne was in 1944 het decor voor de landing van de geallieerden, die de bevrijding van Frankrijk inluidde.

Grimaud

De geschiedenis van Grimaud gaat terug tot in de Gallo-Romeinse tijd. Het dorp was eeuwenlang de belangrijkste plaats in de omgeving. De baai in zee heeft lange tijd de naam “Golf van Grimaud” gehad. Rond het eind van de 19e eeuw is de naam veranderd in “Golf van St. Tropez”.
In Grimaud zijn de sporen van het verleden goed terug te vinden. Op veel gebouwen zijn architectonische elementen te zien als zuilen, kapitelen, beelden, een oculus of een Provençaalse vrouw die op de Place du Marché over het balkon leunt. In de oude binnenstad zijn nauwe steegjes met prachtige huizen. Belangrijke bouwwerken zijn:

  • De ruïne van het kasteel – Gebouwd in de 11e eeuw, bepaalde delen zijn gerestaureerd. Vanuit dit hooggelegen punt is er een prachtig uitzicht over de omgeving.
  • De kerk van Franciscus van Assisi
  • Église St. Michel uit de 12 eeuw
  • St. Rochuskapel
  • Kapel Notre Dame de la Queste
  • Kapel van de Penitenten
  • Pont des Fées – onderdeel van een ingenieus systeem om het dorp van water te voorzien
  • Moulin St. Rochus – oude dorpsmolen die sinds 1990 weer in gebruik is

Sfeerimpressie.

Massif de l’Esterel

In het zuidoosten van Frankrijk ligt Massif de l’Esterel. het gebied heeft een oppervlakte van rond de 320 vierkante kilometer en is zo’n 250 miljoen jaar oud. Het natuurgebied bestaat uit een diverse vegetatie variërend van loofbomen tot naaldbomen en kale, roodachtige rotsformaties.

Het is een prachtig gebied voor wandelliefhebbers. Er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld in het gebied. Ook zijn er in het gebied verschillende parcours om te mountainbiken of paard te rijden. Er zijn een aantal bergtoppen die een mooi uitzicht bieden, zoals Mont Vinaigre, Pic de l’Ours en Pic du Cap-Roux. Laat je bewonderen door dit prachtige landschap en de diverse natuur van het gebied!

Enkele van onze villa’s.

Enkele van onze villa’s.

Villa des Lunes

Plan de la Tour, Frankrijk

Villa des Lunes

Vrijstaande villa, 8 personen – 4 slaapkamers – mezzanine – 3 badkamers – privé zwembad van 5x10m. Volledig gerenoveerd 2021/2022.

Prijzen per week vanaf € 2.995,=

Maison Bambou

Plan de la Tour, Frankrijk

Maison Bambou

Geschakelde woning, 6 personen – 3 slaapkamers – 2 badkamers – zwembad 3x6m,  gedeeld met maison Laurier Rose. Nieuwbouw villa, oplevering Q1-2023.

Prijzen per week vanaf € 2.600,=

Maison Laurier Rose

Plan de la Tour, Frankrijk

Maison Laurier Rose

Geschakelde woning, 6 personen – 3 slaapkamers – 2 badkamers – zwembad 3x6m, gedeeld met maison Bambou. Nieuwbouw villa, oplevering Q1-2023.

Prijzen per week vanaf € 2.600,=

Enkele van onze villa’s.

Maison Bambou & Laurier Rose

Maison Bambou

Geschakelde woning (linkerzijde), 6 personen - 3 slaapkamers - 2 badkamers - zwembad 3x6m,  gedeeld met maison Laurier Rose. Nieuwbouw villa, opgeleverd januari 2024.

Kunnen we je helpen?

Via e-mail of chat helpen onze reisadviseurs je graag verder.
Liever even bellen? Ook dat is uiteraard mogelijk.

Kunnen we je helpen